America's Next Top Model Musim 7

From Wikipedia, the free encyclopedia

America's Next Top Model Musim 7
Remove ads

America's Next Top Model Musim 7 ialah musim ketujuh America's Next Top Model mula ditayangkan pada 20 September 2006 dan berakhir pada 6 Disember 2006 pertama kali ke udara di The CW. Musim ke-7 telah mencapai 5.13 juta orang setiap episod.

Fakta Segera 's Next Top Model Musim 7, Format ...

Destinasi antarabangsa untuk musim ini ialah di Barcelona, Sepanyol. Pemenang untuk musim ini, akan menandatangani kontrak dengan agensi model terkemuka Elite Model Management, kontrak $100,000 bersama CoverGirl cosmetics, dan menjadi penghias muka hadapan kulit majalah serta liputan sebanyak enam muka surat di majalah Seventeen.

Pemenangnya CariDee English yang berumur 21 tahun yang berasal dari dari Fargo, North Dakota.

Remove ads

Peserta

Mengikut penyingkiran (umur dicatat mengikut waktu pertandingan)

  • Christian Evans, 19, daripada Columbia, South Carolina
  • Megan Morris, 22, daripada San Francisco, California
  • Monique Calhoun, 19, daripada Chicago, Illinois
  • Megan "Megg" Morales, 18, daripada Los Angeles, California
  • Alexandra Jayne "AJ" Stewart, 20, daripada Sacramento, California
  • Brooke Miller, 18, daripada Keller, Texas
  • Anchal Joseph, 19, daripada Homestead, Florida
  • Jaeda Young, 18, daripada Parkersburg, Iowa
  • Michelle Babin, 18, daripada Anaheim, California
  • Amanda Babin, 18, daripada Anaheim, California
  • Eugena Washington, 21, daripada Palmdale, California
  • Melissa Rose "Melrose" Bickerstaff, 23, daripada San Francisco, California (naib juara)
  • CariDee English, 21, daripada Fargo, North Dakota (Pemenang)
Remove ads

Rumusan episod

The Girl Who Marks Her Territory

Tarikh disiarkan: 20 September 2006

Musim ini telah dilanjutkan episod kepada dua jam, bermula dengan ujibakat. 33 "peserta separuh akhir" telah dikurangkan kepada 21 gadis yang masuk keperingkat seterusnya. 21 gadis itu telah mengambil bahagian dalam penggambaran foto. Episod kali ini juga memperkenalkan Jaslene Gonzalez, pemennag bagi musim ke-8 , yang gagal untuk menjadi 13 peserta.

Setelah 13 gadis yang telah diadili terpilih, mereka telah dihantar untuk cabaran pertujukan dengan menggunakan pakain yang direka oleh Elmer Avenue. 13 peserta itu dikehendaki memilih baju dari 13 model lelaki,untuk dipakai semasa pertunjukan itu. Melrose telah dipilih menjadi pemenang cabaran itu.

Dalam rumah fashion magazine-inspired, para peserta terkejut kerana hanya ada 11 katil sahaja yang ada. Monique, tidak dapat memilih katil, telah mengambil katil Eugena dan sengaja menumpahkan air.

Hari berikutnya, Tyra telah berlakon menjadi seorang diva dan memberi tugasan model stereotaip yang berlainan untuk dilakukan untuk pengambaran foto.Berikut adalah tugasan yang diberi:

Maklumat lanjut Model, Watak Stereotaip ...

Sifat buruk telah menyebabkan dia berada di dua tangga terbawah tetapi para juri merasakan Christian tiada potensi dan dia dihantar pulang.

  • Dua Tangga Terbawah: Christian Evans & Melrose Bickerstaff
  • Tersingkir: Christian Evans
  • Jurugambar: Brian Bronson, Oliver Bronson, Dylan Don
  • Penampilan Istimewa: The Aswirl Twins, Collin Pulsipher, Jonny Day, Ward Robinson, Sean Murphy

The Girl Who Hates Her Hair

Tarikh disiarkan: 27 September 2006

Para peserta telah menukar gaya rambutnya, Megan dan Brooke gembira setelah rambutnya ditukar sementara Monique dan Jaeda sedih kerana rambutnya dipotong.

Cabaran minggu ini termasuk bersolek, kepantasan dan pesembahan. Mereka perlu berlumba untuk mengejar masa untuk memastikan mereka pantas dari segi bersolek hingga ke pakaian yang dipilih, sehingga ia berhenti sehingga lif berhenti ke tingkat yang terakhir. Megg tidak sempat untuk menaiki lif semasa memilih barang bersolek dan Monique tersingkir sebelum ke peringkat yang terakhir. Eugena, telah dipilih sebagai CoverGirl oleh Queen Latifah dan juru soleknya, Roxanna Floyd. Pemenang cabaran akan membuat pengambaran foto eksklusif untuk laman web CoverGirl, Eugena telah memilih CariDee dan Jaeda untuk dikongsi.

Setelah pulang ke rumah, Monique telah menunjukkan rasa kecewa setelah tersingkir dalam cabaran tadi dengan menggunakan telefon selama tiga setengah jam.

Minggu ini, para peserta dikehedaki membuat pengambaran foto dengan tema rambut gila-gila. Megan dan Jaeda gagal mengambil gambar dengan sempurna dan diletakkan di dua terbawah. Akhirnya, Megan adalah peserta kedua meninggalkan pertandingan itu.

  • Dua Tangga Terbawah : Jaeda Young & Megan Morris
  • Tersingkir : Megan Morris
  • Jurugambar: Tracy Bayne
  • Penampilan Istimewa: Frederic Fekkai, Queen Latifah, Roxanna Floyd, Mr. Little, Lisa B., Weavin' Steven
  • CoverGirl: Eugena Washington

The Girl Who Goes To Texas

Tarikh disiarkan: 4 Oktober 2006

J. Alexander menunjukkan kepada peserta dengan unik ketika berjalan untuk pertunjukan dari atop ½" tali. Hari berikutnya, mereka telah diuji kepakaran berjalan dengan betul, bersama Bre Scullark (dari musim 5) sebagai tetamu. Para peserta dikehendaki berjalan diatas garisan hitang dan memakai topeng mata. Pemenang cabaran ini, AJ, memilih CariDee dan Megg untuk menaiki kapal jet untuk ke Dennis Quaid Charity Weekend Fashion Show bersama peserta musim-musim lepas di Austin, Texas.

Selepas itu, peserta dikehendaki berjalan di atas pentas terapung dibawah air tetapi Monique sakit dan dibawa ke hospital. Dia berada ditempat pengambaran tetapi dia memilih untuk pulang ke rumah. Akhirnya, Eugena dan Monique telah berda di dua terbawah. Monique disingkirkan.

  • Dua Tangga terbawah: Eugena Washington & Monique Calhoun
  • Tersingkir: Monique Calhoun
  • Jurugambar: Charlie Altuna
  • Penampilan Istimewa: Dennis Quaid, Bre Scullark, Altuna Moreno, Rebecca Epley, Coryn Woitel, April Wilkner, Shannon Stewart, Mercedes Scelba-Shorte, Brittany Brower, Camille McDonald
  • CoverGirl of the Week: Anchal Joseph

The Girl Who Joined the Circus

Tarikh disiarkan: 11 Oktober 2006

Para peserta telah belajar gaya terhebat dari Stacey McKenzie. Mereka mesti belajar untuk menunjukkan gaya terhebat pada pakaian yang direka oleh Bao Tranchi dan Erica Courtney. Eugena telah dipilih sebagai pemenang dan memenangi kesemua barang kemas yang dipakai semasa cabaran yang berharga $32,000.

Sesi penggambaran foto minggu ini ialah bertemakan Sarkas dan mereka telah diberi tugas untuk menjadi seperti berikut:

Maklumat lanjut Model, Gaya Sarkas ...

Semasa pengadilan, Jaeda dan Megg telah ditempatkan di dua terbawah. Megg telah disingkirkan.

  • Dua Tangga Terbawah: Jaeda Young & Megg Morales
  • Tersingkir: Megg Morales
  • Jurugambar: Mike Rosenthal
  • Penampilan istimewa: Bao Tranchi, Stacey McKenzie, Jonathan Nosan, Erica Courtney, Atoosa Rubenstein
  • CoverGirl of the Week: AJ Stewart

The Girl Who Punk'd Ashton

Tarikh disiarkan: 18 Oktober 2006

Cabarab karpet merah bersama bekas juri, Janice Dickinson meninggalkan peserta untuk menemu ramah. Melrose telah memenangi cabaran ini, dan memberi dia menemu ramah artis pada karpet merah sebagai sebahagian daripada pekerja Entertainment Tonight.

Peserta diberi tugasan melakukan sesi pengambaran foto, mereka dikehendaki menjadi pasangan artis popular. Berikut adalah tugasan peserta:

Maklumat lanjut Model, Pasangan Artis ...

Akhirnya, AJ dan Jaeda berada dalam dua tangga terbawah. Para juri terkejut kerana AJ, peserta yang konsisten telah tersingkir.

  • Dua Tangga Terbawah: AJ Stewart & Jaeda Young
  • Tersingkir: AJ Stewart
  • Jurugambar: Matthew Jordan Smith
  • Penampilan Istimewa: Janice Dickinson, Mark Steines
  • CoverGirl of the Week: AJ Stewart

The Girl Who Graduates

Tarikh disiarkan: 25 Oktober 2006

Tyra memegang kamera dan mengejutkan peserta untuk membuat pengambaran foto gambar hitam putih dengan menunjukkan perasaan marah sambil melakukan aksi seksi. Para peserta perlu melakukan ujian di atas meja makan dari Elite Models diarah oleh Cathy Gould semasa makan malamnya. Melrose memenangi cabarab buat kali ketiga dan membawa Amanda, Michelle, dan Brooke untuk membuat pengambaran foto untuk editor majalah Seventeen sebagai ganjaran.

Untuk menguji tentang seksi dan sleazy, Jay Manuel telah bertemu peserta untuk pengambran kali kedua dengan tema novel romantik bersama model lelaki, Fabio.

Setiap peserta telah diagihkan tugas masing-masing. Berikut adalah tugas mereka:

Maklumat lanjut Model, Tajuk Novel ...

Eugena dan Brooke telah ditempatkan di dua tangga terbawah.

Akhirnya, Eugena telah terselamat dari tersingkir buat kali kedua sementara Brooke telah disingkirkan pada malam untuk majlis graduasi.

  • Dua Tangga Terbawah: Brooke Miller & Eugena Washington
  • Tersingkir: Brooke Miller
  • Jurugambar: Jeffrey Jones, Randee St. Nicholas, Tyra Banks
  • Penampilan istimewa: Fabio, Dita von Teese, Kylie Bax, Atoosa Rubenstein, Beau Quillian, Cathy Gould, Elyssa Traub
  • CoverGirl of the Week: CariDee English

The Girl Who Wrecks the Car

Tarikh disiarkan: 8 November 2006

Hari berikutnya, para peserta ke pantai untuk berjumpa dengan atlet dan model profesional, Gabrielle Reece untuk mengajar mereka tentang aksi model semasa bermain Bola Tampar.

Peserta mendapat lagi pengajaran dari pemandu NASCAR Stanton Barrett untuk cabaran dimana pemenang harus membuat pengambaran foto menggunakan alat kawalan kamera. Michelle telah memenangi cabaran tersebut dan memilih Amanda, CariDee, dan Melrose untuk berkongsi hadiah cabaran. Hadiah cabaran tersebut merupakan cabaran sekali lagi, dimana mereka perlu pantas dan mengambil seberapa banyak pakaian dalam masa 30 saat. Melrose telah berjaya memenangi hadiah yang berharga $10,000 dari baju dan barang kemas.

Untuk pengambaran foto minggu ini, para peserta telah menerima tugasan Covergirl mereka, iaitu pengambaran untuk produk terbaru Covergirl , TruBlend whipped foundation, dan mereka harus membuat pengambaran foto diatas space-sirens. Mereka terapung semasa latihan skydiving, dimana kebanyakan peserta sukar melakukannya.

Semasa pengadilan, para peserta harus melakonkan watak yang digabungkan dengan verb and adverb yang cabut didalam kotak, termasuk "berenang sambil ketakutan" and "menari secara egresif". Akhirnya, Micchele and anchal berada dalam dua terbawah dan Anchal Disingkirkan.

  • Dua Tangga Terbawah : Anchal Joseph & Michelle Babin
  • Tersingkir: Anchal Joseph
  • Jurugambar: Patrick Giardino
  • Penampilan Istimewa: Gabrielle Reece, Stanton Barrett, James St. James
  • CoverGirl of the Week: CariDee English


Remove ads

The Girl Who Breaks Down

Tarikh Disiarkan : 15 November 2006

Para peserta bertemu dengan pelatih pelakon Tasha Smith di Los Angeles Repertory Company untuk penbelajaran lakonan. Setiap peserta dikehendaki melakukan lakonan sebagai seorang bisu untuk filem senyap. Selepas itu, CariDee telah dipilih sebagai pemenang cabaran, dan dia telah diberi peluang berlakon watak sementara dalam drama The CW "One Tree Hill." Peserta telah mendapat sebuah VHS dan melihat CariDee sebagai pemenang dan Tyra membuat kejutan yang mereka akan ke Barcelona, Sepanyol.

Juri

  • Tyra Banks
  • Twiggy
  • Nigel Barker
  • J. Alexander

Carta penyingkiran

Maklumat lanjut Order, Ep 1 ...
     Peserta yang merupakan CoverGirl of the Week
     Peserta yang merupakan CoverGirl of the Week dan memenangi cabaran
     Peserta yang merupakan CoverGirl of the Week dan disingkirkan
     Peserta yang memenangi cabaran
     Peserta yang tidak mengambil bahagian dalam sesi penggambaran dan tersingkir
     Peserta yang disingkirkan
     Peserta yang menjadi pemenang pertandingan
  • Pada episod 1, 21 orang peserta yang terpilih telah dikurangkan menjadi 13 untuk mara ke pertandingan yang sebenar. Namun, urutan panggilan ini tidak menunjukkan prestasi mereka pada minggu tersebut.
  • Episod 8 ialah imbauan.
Remove ads

Statistik musim

  • Jumlah peserta : 13
  • Peserta paling tua: Melrose Bickerstaff, 23 tahun
  • Peserta Paling Muda: Amanda Babin, Michelle Babin, Brooke Miller, Megg Morales dan Jaeda Young, kesemuanya 18 tahun
  • Peserta paling tinggi: Amanda Babin & Michelle Babin, kedua-duanya 6'0" (182 cm)
  • Peserta paling rendah: Brooke Miller, 5'7" (170 cm)
  • Peserta paling berat: Anchal Joseph, 130 lbs (59 kg)
  • Peserta paling ringan: Melrose Bickerstaff, 107 lbs (49 kg)
  • Peserta yang paling kerap memenangi cabaran secara berturut-turut: Melrose Bickerstaff, 2 kali
  • Peserta yang paling banyak memenangi cabaran: Melrose Bickerstaff, 4 kali
  • Peserta yang paling banyak memiliki panggilan pertama: CariDee English & Melrose Bickerstaff, kedua-duanya 3 kali
  • Peserta yang paling kerap menduduki kedudukan dua terbawah secara berturut-turut: Jaeda Young & Amanda Babin, kedua-duanya 2 kali
  • Peserta yang paling banyak menduduki kedudukan dua terbawah: Jaeda Young, 4 kali
  • Peserta yang paling kerap memenangi CoverGirl of the Week secara berturut-turut: CariDee English, 5 kali
  • Peserta yang paling banyak memenangi CoverGirl of the Week: CariDee English, 5 kali
Remove ads
Loading related searches...

Wikiwand - on

Seamless Wikipedia browsing. On steroids.

Remove ads