Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-28

From Wikipedia, the free encyclopedia

Remove ads

Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-28 adalah penghargaan yang diberikan buat penggiat seni hiburan di Malaysia. Majlis ini dianjurkan buat kali ke-28 oleh penaja utamanya, Berita Harian. Bertemakan "Semarak Cinta", anugerah ini diadakan pada 5 April 2015 di Arena of Stars, Genting Highlands. Ia disiarkan secara langsung melalui TV3 dan Hot FM.[1][2][3]

Fakta Segera Jenis, Penerangan ...
Remove ads

Penyampai dan penghibur

Penyampai

Penghibur

Maklumat lanjut Nama, Mempersembahkan ...
Remove ads

Maklumat umum

Seperti tahun lalu, edisi kali ini juga kembali mempertaruhkan 15 kategori utama untuk pilihan peminat. Selama kira-kira sebulan mereka berpeluang mendapatkan borang undian awal, sebelum calon Top 5 diumumkan kemudian. Daripada 15 kategori berkenaan, lebih 400 selebriti dicalonkan dalam peringkat terbabit, mewakili bidang lakonan TV dan filem, nyanyian, penyampaian radio, pengacaraan televisyen dan komedi. Ia antara jumlah paling banyak pernah disenaraikan, sejak era panel penilai pencalonan awal diperkenalkan pada edisi ABPBH ke 25.

Remove ads

Senarai keputusan penuh

Kategori utama

Maklumat lanjut Artis Baru Lelaki Popular, Artis Baru Wanita Popular ...

Kategori dalam talian

Maklumat lanjut Kategori, Penerima ...

Dalam Kenangan

Sherry Alhadad dan AG mewakili pihak pengajur merakamkan ucapan takziah atas kematian Ahli Parlimen Rompin, Jamaluddin Jarjis dan lima mangsa nahas helikopter di Semenyih. Begitu juga, salam takziah atas pemergian wartawan veteran BH dan juga penulis iaitu Mama Juwie.

Lihat juga

Rujukan

Pautan luar

Loading related searches...

Wikiwand - on

Seamless Wikipedia browsing. On steroids.

Remove ads